maandag 29 augustus 2016

Vervolg mandalatekenen; kleuren

Gelukkig is het vandaag wat koeler dan de afgelopen dagen. Dat geeft weer wat meer energie om dingen te doen zonder dat er een water van je afloopt.
Door de gunstige ligging van ons huis en onze bosrijke omgeving is het nu weer goed te doen.

Afgelopen dagen heb ik wel veel gehandwerkt, kruissteekjes, niet te moeilijk...recht toe recht aan. Oud Hollands Ganzebord; een patroon van Thea Gouverneur.
Heerlijk om mee bezig te zijn, mooie heldere kleuren.


Kleuren zijn ook belangrijk in het mandalatekenen. Ga jezelf maar na. Iedereen heeft kleuren die bij hem of haar "passen". Voor de een is het rood, voor de ander groen. Kleurenleer is een vak apart. Mooi, maar ook best ingewikkeld.
Mijn voorkeur ligt vaak bij de groen/blauwe kleuren. In mijn potlodendozen zijn dat ook de kleurtjes die het snelste "slijten".

Bruin en grijstinten blijven bij mij altijd achter in de doos en raken maar niet versleten. Maar ik weet ook dat er mensen zijn die wel deze tinten veel gebruiken. Zo heeft ieder zijn persoonlijke voorkeur.
Dit is een kristalmandala. Als voorproefje op ons tweede jaar aan het EMI (klik). Ook blauw en groen.
Deze is verder niet gemaakt met een speciaal doel of achtergrond. Rustig aan begonnen en vanuit het midden opgebouwd. Kleuren ( het werkwoord!) geeft rust. Kleuren geven ook rust. Vooral als de balans goed is.Op een ander moment deze zomer, maakte ik deze kristalmandala. Erg verschillend van de bovenstaande blauw/groene.
Rood en groen met in het midden het fel-oranje "vurige"hart. Rood en groen zijn tegengesteld; complementair. Groen is ook de kleur van je hartchakra, de vierde chakra welke staat voor liefde, naastenliefde, van jezelf houden...mededogen.

Fijne dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten