donderdag 29 december 2011

Blokjes, blokjes..

Het inhaalslagje van Lizzy liep gestaag, totdat ik dit nieuwe blok tegenkwam.


Blokjes, blokjes en nog meer blokjes, met driehoekjes in 2 maatjes. geweldig leuk, maar tijdrovend.
Alle details van onze Lizzy zijn natuurlijk hier te lezen. Dorry heeft verschrikkelijk haar best gedaan er "wat" leuks van te maken. En het is gelukt.


73 losse stukjes, echt patchen dus. En echt wel heel leuk!


Dit blok is wel weer af, mooie kleurtjes!










dinsdag 27 december 2011

Kerstvakantie

Zo, de kerstdagen van 2011 zijn alweer geweest. De drukke weken ervoor zijn weer achter de rug en we snellen nu richting 2012...., wat zal dit "magische"jaar ons gaan brengen?
In elk geval ga ik na de kerstvakantie beginnen in het NOM. Ik ga me daar bezig houden met een nieuw project en met een leuke klus waarbij ik ga helpen met het verzorgen van het textiel in het museum en allerlei andere bezigheden die met het textiel te maken hebben.
In elk geval heb ik er veel zin in.
Afgelopen periode zijn er ook weer Lizzy-blokjes bijgekomen.




We gaan gestaag door. Tussen alle decemperikelen door volgen de blokjes zich toch mooi op. Kijken of het lukt om in de kerstvakantie een inhaalslagje te leveren.
Met oud en nieuw moet er natuurlijk nog wel even gewerkt worden op de meldkamer, maar dat mag de pret niet drukken. Verder is het nu alleen maar leuke dingen doen voor de komende paar weken. Even geen schoolbezigheden en achter huiswerk aan zitten...!
Natuurlijk luisteren we ondertussen naar de TOP 2000 op de radio.
Ook een steeds terugkerend fenomeen voor de kerstvakantie! Voor iedereen ook een fijne kerstvakantie gewenst met een daverend uiteinde en een goed begin van 2012!!

maandag 12 december 2011

Handwerklessen

Het is heerlijk om te zien dat mijn dochter ook plezier beleeft in het kunstzinnig werken. Tijdens de handwerklessen op school ( ze volgen beide Vrije School onderwijs) heeft ze geleerd de naaimachine te gebruiken. Nu wilde ze graag een patchworkkussentje maken voor de nieuwe opdracht. In mijn lappenmand 3 leuke paarse lapjes gezocht en aan de slag met mallen van vierkantjes en driehoekjes.

Het kostte nog wel even moeite de kleine stukjes op de machine in elkaar te zetten maar met wat foefjes van mij, lukte het toch aardig.
Zelf ben ik tijdens alle drukke decemberperikelen ook nog met van alles bezig. Natuurlijk met Lizzy, maar er zijn dit jaar ook diverse 5 decembersurprises gemaakt, met als klapstuk een giga eekhoorn van papiermache.

En ondertussen natuurlijk ook nog bezig geweest met Lizzy.
De blokjes volgen elkaar mooi op!
Dit is echt een van mijn favorieten! Vooral de combi
met de rode stof vind ik erg leuk.












En wat voor de komende tijd ook in de planning staat is een leuk project in het NOM. Ik ga hier wat doen met textiel. De komende tijd meer hierover!